Wie zijn wij?

CoderDojo Alphen aan den Rijn wordt georganiseerd door onderstaande mensen. De definities van de CoderDojo-rollen zijn:

  • Champion: Organisator/Hoofdverantwoordelijke
  • Mentor: Begeleider/Coach met technische kennis

Kevin van As

Champion + Mentor

Kevin is begin 2017 begonnen als mentor bij CoderDojo Zoetermeer. Gegeven dat hij programmeren en les geven de twee leukste dingen om te doen vind, was hij dan ook dusdanig enthousiast over dit concept dat hij begin 2018 CoderDojo Alphen aan den Rijn heeft opgericht.
Hij is begonnen met programmeren toen hij een jaar of 10 was, in een visuele taal wat je kunt zien als een voorloper van Scratch. Toen stelde het nog niet zo heel erg veel voor en was het vooral spelen, maar door op zo’n jonge leeftijd al iets met programmeren te doen, bouw je voor jezelf een zeer goede basis en logische denkwijze op voor de toekomst.
Buiten CoderDojo is Kevin aan het promoveren aan de TUDelft in de natuurkunde, waarvoor hij vloeistof stroming en faseovergangen met de computer simuleert. Hij is daarmee ervaren in wetenschappelijk programmeren, met programmeertalen zoals C++, Fortran, Bash, Python en Java.
Daarnaast werkt hij in zijn vrije tijd met Blender voor 3D modelleren voor de 3D Printer. Ook is hij bezig om Unity en Arduino te leren. Voor Arduino is hij op dit moment actief bezig om opdrachten voor CoderDojo te maken.

Joop Anker

Mentor

Joop is al een tijdje een actieve mentor bij CoderDojo Waddinxveen, en, sinds februari 2018, nu ook bij ons in Alphen aan den Rijn.

Hij is in het bedrijfsleven begonnen bij IBM, en heeft later als ZZP’er tot aan zijn pensioen als automatiseringsdeskundige gewerkt.

Soeresh Sewnundun

Mentor

Soeresh is sinds februari 2018 een mentor bij CoderDojo Alphen aan den Rijn.

In het bedrijfsleven maakt hij websites met Bootstrap.

Hugo Groeneveld

Mentor

Hugo is begonnen bij de CoderDojo Alphen aan den Rijn in maart van 2018. Hij is begonnen met programmeren toen hij 12 jaar oud was met Python op de RaspberryPi. Daarmee heeft hij robotjes gebouwt die verschillende dingen deden, maar het was vooral voor de lol.
Hij doet nu het gymnasium op het Scala College in Alphen aan den Rijn, en in zijn vrije tijd is hij erg bezig met technologie waaronder 3D modelleren en 3D-Printen.

Kom jij ons team versterken?

CoderDojo Alphen aan den Rijn is pas zeer recent opgericht. De allereerste sessie moet zelfs nog plaats vinden! Omdat het zo nieuw is, hebben wij dus ook nog weinig vrijwilligers gevonden. Wij streven echter naar minstens één mentor per vijf deelnemers om een relaxte sfeer te hebben. Daarmee mikken wij op ten minste twee aanwezige mentoren per sessie.

Kun je 4 uurtjes per maand missen om jonge mensen te helpen leren programmeren? Kom dan ons team versterken!

meer informatie

Onze Partners

Het eLAB® is te vinden in de bibliotheek Rijn en Venen te Alphen aan den Rijn. Hier kun je nieuwe media en technologie ontdekken. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals 3D printen, film maken, LEGO, robots en techniek.

Het eLAB® is voor iedereen: jong en oud.

FormFutura is een Nederlandse producent en leverancier van 3D printer filament. Zij sponsoren ons door middel van een korting op het 3D printer filament wat wij voor onze dojo gebruiken.