Inschrijven (als Deelnemer)

CoderDojo Alphen aan den Rijn zal (ongeveer) iedere twee weken op zondagmiddag worden gehouden, verspreid over twee aparte blokken: 13.00u-14.30u en 14.45u-16.15u. Zodra wij meer vrijwilligers hebben, kunnen we dit uitbreiden naar wekelijks, en ook eventueel naar andere dagen van de week (bijv. zaterdag/zondag afwisselen).

Voor de eerstvolgende datum, zie het inschrijfplatform Zen.

Informatie over Deelname

Wat verwachten we van jou:

 • Je bent tussen de 7 en 17 jaar oud.
 • Ben je onder de 12 jaar? Dan blijven veel ouders aanwezig, maar dit is niet verplicht.
 • Ben je 8 jaar of jonger? Dan zien we graag dat jouw ouder/voogd jou helpt met begrijpend lezen voor zover dat nodig is. Zo kunnen onze mentoren zo veel mogelijk kinderen helpen.
 • Als je je hebt aangemeld, dan kom je ook daadwerkelijk langs.
  • Kun je toch niet? Geen probleem, maar meld je dan wel zo spoedig mogelijk af zodat iemand anders jouw plaats kan innemen, en zodat wij weten hoeveel deelnemers we mogen verwachten.
  • Er staat een link om jezelf af te melden in de inschrijfbevestiging die je bij je inschrijving per email hebt ontvangen.
 • Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met programmeren, maar je moet wel echt zelf de interesse hebben om er mee aan de slag te gaan. Dus niet omdat je ouders het leuk vinden.

Wat moet je meenemen?

 • Een laptop. Wij hebben ook een beperkt aantal leenlaptops. Hier zijn per blok aparte tickets voor beschikbaar.
 • Neem een USB stick mee om je werk op te slaan indien je een computer leent.

Wat kan je van ons verwachten:

 • Wij hebben cool lesmateriaal voor je.
 • Een leuke gezellige omgeving met enthousiaste mentoren om te leren programmeren.
 • Een versnapering.

Blokken systeem:

Voor de CoderDojo zijn per keer 2 blokken. Je mag je voor één of twee blokken inschrijven. In onze ervaring is anderhalf uur lang zat voor de leeftijd 9-, terwijl voor de leeftijd 12+ dat juist weer erg kort is. Maar iedereen is uniek, dus kies wat voor jou het beste is!

 • Blok #1: van 13.00 tot 14.30 (ontvangst vanaf 12.40).
 • Blok #2: van 14.45 tot 16.15 (deur is al open voor blok #1, dus kom gerust binnen).  — Tip: Blok #2 is meestal rustiger!

Ticket systeem:

Er zijn twee soorten tickets: een voor “deelname” en een voor “leenlaptop”. Iedere deelnemer(=kind/jongere) moet een “deelname” ticket reserveren om mee te doen. Als je geen eigen laptop mee kan nemen, reserveer dan daarnaast ook een “leenlaptop” ticket om van ons een laptop te lenen.

Focus Dojo:

Af en toe organiseren wij ook een zogenaamde “Focus Dojo”. Bij een focus dojo kijken wij in een klein groepje samen naar één focusonderwerp. Om dit efficiënt in een groepje te kunnen doen, eisen wij bepaalde voorkennis om mee te mogen doen aan een focus dojo. De benodigde voorkennis verschilt per focus dojo, wat wij op de evenementenpagina van elke focus dojo zullen toelichten. Dus kijk goed of je aan de voorkennis voldoet voordat je je voor een “focus dojo” inschrijft.

Inschrijven via Zen

Wij maken gebruik van het internationale CoderDojo inschrijfplatform genaamd Zen.

LET OP: Zen werkt niet met internet explorer. Heeft u geen andere browser op uw computer staan? Download dan eenvoudig en gratis via internet explorer een andere browser, bijv. Google Chrome.
Lukt dat niet? Neem dan gerust contact met ons op.

Om je in te schrijven via Zen, moet je een aantal stappen doorlopen:

 1. (Eerste keer) Account aanmaken voor Zen.
  1. 12-? De ouder/voogd moet een account aanmaken voor zichzelf (dus niet voor het kind).
  2. 13+? Je mag jezelf inschrijven.
 2. (Eerste keer) “Join the Dojo” (staat vlak onder de geplande evenementen). Je krijgt nu automatisch een email wanneer de inschrijving van een nieuwe sessie open gaat.
 3. (Eerste keer) Kies het evenement waarvoor je wilt inschrijven. 12-? Je kunt kinderen aan je profiel toevoegen tijdens je evenement-inschrijving.
 4. (Iedere keer) Voor ieder kind dat mee wilt doen, reserveer een ticket voor de sessie in onze dojo.
  1. 12-? Gebruik het account van de ouder/voogd. Per kind dat aan uw profiel is toegevoegd kunt u tickets reserveren.
  2.  13+? Je mag jezelf inschrijven.
  3. Let op: Er zijn twee soorten tickets. Neem voor iedere deelnemer een “Deelname” ticket. Neem daarnaast ook een “Leenlaptop” ticket, indien je van ons een laptop wilt lenen.

Heb je vragen over je inschrijving? Neem dan gerust contact met ons op.

Kunt u een kleinigheid missen?

CoderDojo wordt geheel door vrijwilligers georganiseert. Zo houden we de kosten laag, maar deze zijn niet nul! Ook is deelname geheel gratis, om het zo voor iedereen toegankelijk te houden. Kunt u een kleinigheid missen? Uw donatie helpt ons om kinderen te enthousiasmeren voor programmeren & techniek!

ik wil helpen