Je kon bij ons al leren om te 3D modelleren voor de 3D printer, waarna wij bij ons thuis jouw model konden uitprinten, die je daarna de volgende dojo kreeg. Wij hebben inmiddels genoeg geld opgehaald en daarvan een 3D printer (en filament) gekocht om tijdens de dojo’s te gebruiken! Nu kun je dus leren hoe je ook zelf je 3D model kunt uitprinten. Let wel, 3D printen kost tijd, dus het zal niet altijd mogelijk zijn om eerst een 3D model te maken, en hem vervolgens ook nog eens uit te printen in slechts anderhalf uur: dan zul je óf de volgende keer moeten printen, óf naar twee blokken moeten komen.

Zie hier al onze 3D modelleren (voor de 3D printer) opdrachten: Blender, Fusion 360 of OpenSCAD.

Dank aan onze mentor, Hugo Groeneveld, voor het ophalen van zoveel geld, en het regelen van de 3D printer (met korting!). Ook dank aan alle donateurs:

 • Vink-Van Staveren Beheer
 • Gemeente Alphen aan den Rijn
 • Thea Vink Bakker Bouw B.V.
 • Sander Fickweiler
 • Maarten Hillenaar
 • Thijs Arkesteijn
 • Kees-Jan de Graaf
 • Onno Groeneveld
 • Marc Timmermans
 • P. Groeneveld
 • Hajo Groeneveld
 • Joost en Marlien Groeneveld