Op maandag 13 mei 2019 hebben wij onze handtekeningen onder de notariële akte gezet! CoderDojo Alphen aan den Rijn is nu officieel een stichting, ingeschreven bij de KvK. Dit betekent dat wij nu een rechtspersoon zijn: Stichting CoderDojo Alphen aan den Rijn bestaat nu onafhankelijk van personen, en kan een eigen vermogen hebben. Praktisch zal er niets veranderen in de activiteiten die wij organiseren.

De volgende stap is om een ANBI status aan te vragen. Met een ANBI status zijn wij een erkend goede doel. Bedrijven en particulieren kunnen dan met belastingvoordeel aan ons doneren. Dit helpt ons om sponsors aan te trekken.

Het bestuur bestaat uit Kevin van As, Richard Vermeer en Patrick de Vries. Kevin is de oprichter van CoderDojo Alphen, de organisator, en een mentor. Richard is de algemeen directeur van Aster ICT, en sponsort ons middels Aster, en zet zijn eigen tijd vrijwillig in om ons op de kaart te zetten (i.e., publiciteit en publieke relaties). Patrick is al sinds november 2018 een actief mentor. Zij zijn samen verantwoordelijk voor beslissingen.

 

Kevin van As is de voorzitter. Hij is het gezicht van de stichting, en hoofdverantwoordelijke.

Richard Vermeer is secretaris. Hij zal zich vooral bezig houden met communicatie en publieke relaties met bedrijven en scholen.

Patrick de Vries is penningmeester. Hij beheert de kas.

 

Wij uploaden de benodigde informatie over onze stichting, zoals ons beleidsplan, binnenkort op onze website. Dit is nodig om een ANBI status te verkrijgen. Wordt vervolgd!