De beverwedstrijd is een nationale informatica wedstrijd voor iedereen vanaf groep 5 (basisschool) t/m klas 6 (voortgezet onderwijs).

Wat houdt de beverwedstrijd precies in?

Deelnemers krijgen verschillende vragen die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Pittige onderwerpen, maar je hebt geen voorkennis nodig. De opgaven zijn zó gemaakt dat iedereen ze met logisch en goed nadenken kan oplossen – en dat zijn precies de vaardigheden die je ook voor programmeren nodig hebt. De enige vraag is of je dit binnen de gegeven tijd lukt…

Om iedereen een eerlijke kans te geven, is de wedstrijd opgedeeld in de volgende categorieën: groep 5+6, 7+8, klas 1+2, 3+4, en 5+6.

Voorbeeldvraag

Dit is een voorbeeld van een gemiddelde vraag voor groep 7+8. Vragen zijn er in drie niveaus: makkelijk, gemiddeld, en moeilijk.

Als je bij de eerste ronde één van de beste scores van Nederland hebt in jouw categorie, dan zul je uitgenodigd worden bij een echte universiteit voor de tweede ronde. Supercool! Daar valt, naast de enorme eer, natuurlijk ook een leuke prijs te winnen.

Meedoen via CoderDojo Alphen ad Rijn

Wij doen mee aan de categorieën groep 5+6, 7+8, en klas 1+2.

Wij organiseren de (eerste ronde van de) wedstrijd op zondag 10 november om 10:30-12:00 (ontvangst vanaf 10:00). Daarna kun je nog meedoen met onze FocusDojo op die zondagmiddag, of je kunt weer naar huis gaan.
De weken daarvoor organiseren wij ook twee oefensessies. Die zijn niet verplicht, maar wel zeer leuk en nuttig! Het advies is dan dus ook om met beide mee te doen:

  1. zondag 27 oktober 13:00-17:00 (Setup van een FocusDojo: anderhalf uur bever oefenen, uurtje buiten, anderhalf uur bever oefenen.)
  2. zondag 3 november 15:00-17:00. (Alleen beverwedstrijd oefenen.)

Kun je niet tijdens één of beide oefensessies? Dan kun je nog steeds meedoen: onvoorbereid, of door zelf thuis te oefenen.
Kun je niet op onze wedstrijddag of tijd? Neem dan contact met ons op. Daar zijn vast mogelijkheden!

Inschrijven

Deelname is gratis.
Inschrijven kan via Zen. Graag een apart ticket kiezen voor (1) de wedstrijddag, en (2+3) de oefensessies. Als je naar alle drie komt (awesome!), dan neem je dus drie tickets. Als je ook van een leenlaptop gebruik wilt maken, dan heb je dus zes tickets in totaal. Graag vermelden in welke groep/klas je zit.