Onze volgende FocusDojo is zondagmiddag 10 november, 13:00-17:00. Dit is direct na de Beverwedstrijd.

Wat gaan we doen?

Deze keer bieden wij drie verschillende onderwerpen aan, waar je je van te voren voor moet inschrijven. Bij de spelactiviteiten (buiten) tussendoor zijn de groepen wel tezamen. Vind je al onze dingen awesome, en wil je ze eigenlijk allemaal doen? Maak je geen zorgen: de volgende FocusDojo (december) zullen we dezelfde onderwerpen nogmaals aanbieden, dus dan kun je gewoon een ander onderwerp kiezen!

Onderwerp 1: AstroPi (Python) – Mission Zero

Voor de jonge astronauten onder jullie: we gaan samen Python code schrijven voor de AstroPi, en jullie code de ruimte insturen. Ja, dat lees je goed: jullie codes gaan planeet Aarde verlaten, en uitgevoerd worden op het International Space Station (ISS)!
Max. 8 deelnemers, leeftijd 8-14.

 

Onderwerp 2: Solderen

Solderen: “lijm” elektronica aan elkaar, om zo een eigen klein elektronisch apparaatje te maken. Ditmaal gaan we een piano maken. (Voor ninja’s met meer ervaring nemen wij ook uitdagendere soldeer projectjes mee, zodat je er ook voor kunt kiezen om die te maken, in plaats van de piano.)
Max. 6 deelnemers, leeftijd 8+.

Foto van vaderdag FocusDojo: solderen van een elektronisch hartje.

 

Onderwerp 3: Leaphy robot autootje

Wij hebben als pilot twee Leaphy robot autootjes aangeschaft, die wij tijdens deze FocusDojo met maximaal vier van jullie willen uitproberen! De autootjes zijn al in elkaar gebouwd door vier ninja’s bij de vorige FocusDojo. Deze FocusDojo gaan we ze programmeren met Scratch.
Max. 4 deelnemers, leeftijd 8+.

Programmeer je Leaphy robot autootje met Scratch om automatisch te rijden en obstakels te ontwijken!

Programma

Voordat deze FocusDojo begint:

Deze FocusDojo:

  • 12.30u-13.00u: Ontvangst + kleine spelletjes
  • 13.00u: Tech-activiteit
  • 14.30u: Spelactiviteit buiten
  • 15.30u: Tech-activiteit
  • 17.00u-17.30u: Ophalen + kleine spelletjes

Meeneemlijst

  • AstroPi & Leaphy: Als je een eigen laptop mee kunt nemen, graag. Verder hebben wij een beperkt aantal leenlaptops beschikbaar. Reserveer voor een leenlaptop een ticket bij je inschrijving. Dit is naast je normale “deelname” ticket: je hebt dan dus twee tickets.
  • Solderen: Je hebt niets nodig.
  • Je goede humeur!

Informatie over deelname & Wat we van jou verwachten

Algemene informatie over deelname aan onze FocusDojo’s en hoe je je kunt inschrijvenvind je hier.
Daarbovenop, bijzonder aan deze FocusDojo zijn:

  • Er zijn 8+6+4 plaatsen; vol=vol!
  • De aanwezige mentoren zijn Kevin, Jessica, Suzanne, en Sam.

Deelname is voor iedereen altijd geheel gratis. Als u iets kunt missen, dan wordt uw donatie wel erg gewaardeerd. Ter indicatie: deze FocusDojo kost ons ~€3,- per deelnemer.