In de voorjaarsvakantie, op vrijdag 28 februari, gaan wij op excursie naar het IBM Maker Lab in Amsterdam. Dit is voor 9-17jr. We gaan meedoen aan de workshop “Design Thinking”. IBM vertelt ons daar het volgende over:

Workshop Design Thinking

Als een van de grootste IT bedrijven op de wereld hebben we een heleboel developers en ingenieurs in dienst die net als jullie heel graag mooie dingen willen maken. Maar wat moeten we eigenlijk maken om de gebruikers van onze producten blij te maken? Wie zijn die mensen eigenlijk? Wat maken ze allemaal mee elke dag? En we hebben allemaal ideeën om ze te helpen, maar welke is nou de beste?

Daarom hebben we behalve al die technische mensen ook een heleboel designers in dienst, meer dan 2.500 op dit moment. Behalve ervoor zorgen dat de interface er goed uitziet en lekker soepel werkt helpen ze ons ook die gebruikers goed kennen en samen met hen de beste oplossingen te kiezen en er een prototype van te maken.

Op deze middag zullen we laten zien hoe we dat aanpakken en gaan we dat ook samen doen. De volgende keer dat je een project maakt kun je dan iets maken wat niet alleen technisch gezien heel vernuftig is maar waar mensen ook echt blij van worden als ze het gebruiken. Mooi toch?

 

Vincent Vijn
UX Research & Design Lead (oftewel Chef Blije Gebruikers)

Programma

 • 11.30u-12.00u: Verzamelen
 • 12.00u: Vertrek vanuit Alphen
 • 13.00u: Aankomt bij IBM
 • 16.00u: Vertrek vanaf IBM
 • 17.00u: Terug in Alphen, ophalen

Meeneemlijst

 • Je goede humeur!

Vervoer

We zullen met een aantal auto’s gaan carpoolen.
Wij hebben hiervoor enkele ouders nodig die een aantal kinderen kunnen en willen meenemen met hun eigen auto. Vervoerskosten kunnen wij vergoeden.
Uw kind kan ook met iemand anders meerijden (dat organiseren wij voor u).

([15/02] Momenteel hebben wij 16 lege autostoelen beschikbaar.)

Inschrijven

Inschrijven gaat ditmaal per email.

Inschrijven per email

Daarin graag vermelden:

 • Naam kind(eren)
 • Leeftijd kind(eren)
 • OF:
  • Kunt u zelf rijden, en zo ja, kunt u ook andere kinderen meenemen en hoeveel? En zo ja, wilt u sowieso mee, of alleen wanneer we u écht nodig hebben voor vervoer?
  • Toestemming dat uw kind(eren) met een andere ouder of mentor mee mag rijden.

 

 • Graag z.s.m. inschrijven, zodat wij de logistiek kunnen regelen.
 • Deelname is gratis.
 • Er is geen voorkennis nodig: iedereen kan meedoen.