Tijdelijk geen CoderDojo i.v.m. het Coronavirus

We leven even in een uitzonderlijke tijd door het Coronavirus. Dit virus is meer dan “gewoon een griepje”, omdat het zich zo uitzonderlijk snel kan verspreiden. Er zijn zelfs mensen besmet in een bus die zijn ingestapt nadat een Corona patiënt de bus al had verlaten! Het gevaar hiervan is dat de medische zorg niet de benodigde capaciteit heeft om de strijd tegen het virus aan te gaan. Daarom is helaas de enige mogelijkheid om de verspreiding van het virus te remmen door mensen sociaal te isoleren.

Het kabinet heeft ons al opgedragen evenementen van meer dan 100 man af te lasten. Handen schudden is verboden. Iedereen die vanuit huis kan werken, moet dat ook doen. Ook de scholen en de horeca zijn per 15/03 tot in ieder geval 06/04 gesloten.

Ook CoderDojo’s in heel Nederland sluiten hun deuren. Wij dus ook. De eerstvolgende fysieke sessie zal, onder voorbehoud van verbetering van de Coronavirus crisis, weer na Pasen zijn.

Om te begrijpen waarom het sociaal totaal isoleren van mensen cruciaal is om deze ziekte te bestrijden, kun je naar de wetenschappelijke feiten kijken. Nederland is inmiddels al zichtbaar op de internationale kaart met het absoluut aantal besmettingen, en dat terwijl wij een klein landje zijn. De landen die wel in isolement zijn gegaan – vooral Oost-Aziatische landen die in 2003 hard door SARS zijn getroffen – hebben het aantal verspreidingen onder controle.

 

Virtuele dojo’s

Er wordt momenteel landelijk gewerkt aan een mogelijkheid om virtuele dojo’s te organiseren. Zo kun je gewoon thuis, vanaf je eigen computer, online aan de slag gaan, en ons online vragen stellen.

Deze sessies van alle virtuele dojo’s van Nederland komen allemaal hier online te staan: https://coderdojo.nl/online. Dit zijn sessies georganiseerd door ons, maar ook door andere dojo’s. Nu dat het allemaal online is, kun je gewoon gaan meedoen met het onderwerp wat je het leukste lijkt!

 

Thuis aan de slag!

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf thuis aan de slag!

Wij hebben hier een groot aantal suggesties voor jou op een rijtje gezet:

 

Corona houd mij niet tegen, en ik ga thuis gewoon lekker verder!