We gaan weer beginnen!

Door het Coronavirus waren er de afgelopen 3 maanden helaas geen fysieke dojo’s, en inmiddels komt ook de zomerstop die we normaal hebben er alweer aan. Maar aangezien het qua Corona maatregelen weer kan, willen wij voor de zomervakantie nog zeker een fysieke dojo organiseren om iedereen weer even leuk te kunnen zien!

Op zondag 5 juli zal er een reguliere dojo worden georganiseerd. De inschrijving staat al open.
Voor zondag 12 juli hebben wij een FocusDojo in de maak, maar zover zijn wij nog niet, dus: info volgt.

Alhoewel de leeftijd t/m 12 jaar vrijwel alles weer mag, zullen er Corona maatregelen van kracht zijn. Iedereen die mee wenst te doen aan onze dojo’s (mentoren, ouders, én ninja’s) dient kennis te nemen van deze maatregelen, daarmee akkoord te zijn, en zich daar uiteraard aan te houden. Voor de leeftijd 13 jaar en ouder geldt helaas nog wel dat zij 1,5 meter afstand tot volwassenen moeten houden (of eigenlijk, volwassenen tot hen).

In verband met deze maatregelen zullen onze reguliere dojo’s ook uit slechts één blok bestaan, die wel in duur verlengd is naar in totaal twee uur lang: 13.00u – 15.00u. Maximaal 1 ouder/kind mag bij de dojo aanwezig blijven; wilt u dan even een “ouder ticket” bij uw inschrijving erbij boeken als u erbij blijft?

 

Lees hier al onze Corona maatregelen.

 

Inschrijving voor onze dojo’s gaat weer via Zen.

 

Zomervakantie

Normaal houden wij tijdens de zomervakantie tijdelijk geen dojo’s: onze zomerstop. Maar nu leven wij in een zeer bijzondere tijd. Veel evenementen zoals de huttenbouw en het Alphense vakantiespel zijn afgelast. Veel gezinnen zullen ook minder op vakantie gaan, en minder uitjes doen. Daarom bestaat er misschien onder kinderen de behoefte dat wij gedurende de zomervakantie ook dojo’s organiseren? Indien jullie interesse hebben in (reguliere) dojo’s op de zondagmiddagen, of een- of meerdaagse vakantiedagactiviteiten (FocusDojo’s) doordeweeks, zouden jullie ons dit via onderstaand formulier kunnen laten weten? Bij voldoende animo, gaan wij puzzelen wat voor ons qua mentoren beschikbaarheid mogelijk is (maar we beloven nog niets!)

 

Laat ons weten wat jij tijdens de zomervakantie wil!

Op zomerkamp

Tip, dit heeft niets met ons of CoderDojo in het algemeen te maken, maar een tip vanuit mij (Kevin) persoonlijk voor de zomervakantie:
In de zomervakantie begeleid ik meerdere weken zomerkampen voor 9 t/m 12 jaar, en 13 t/m 16 jaar. Naast dat zo’n zomerkamp gewoon superleuk(!) en een geweldige ervaring is, leren kinderen hier ook vaardigheden zoals samenwerken en op eigen benen staan, wat velen van hen na een week thuis laat komen met meer zelfvertrouwen. (Nou ja, wanneer ze weer wakker zijn, want ze vallen eerst spontaan op de terugweg in de auto in slaap ­čśë .)
Wellicht dat ComputerCamps, TechCamps, of andere kampen ook voor sommigen van jullie leuk zijn? In heel Nederland zijn veel verschillende aanbieders van zulke zomerkampen te vinden; ook kampen zonder overnachting (bijv. dezen) voor degenen die dat nog té spannend vinden.