De beverwedstrijd is een nationale informatica wedstrijd voor iedereen vanaf groep 5 (basisschool) t/m klas 6 (voortgezet onderwijs).

Wat houdt de beverwedstrijd precies in?

Deelnemers krijgen verschillende vragen die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Pittige onderwerpen, maar je hebt geen voorkennis nodig. De opgaven zijn z├│ gemaakt dat iedereen ze met logisch en goed nadenken kan oplossen – en dat zijn precies de vaardigheden die je ook voor programmeren nodig hebt. De enige vraag is of je dit binnen de gegeven tijd lukt ­čśë.

Om iedereen een eerlijke kans te geven, is de wedstrijd opgedeeld in de volgende categorie├źn: groep 5+6, 7+8, klas 1+2, 3+4, en 5+6.

Voorbeeldvraag

Dit is een voorbeeld van een gemiddelde vraag voor groep 7+8. Vragen zijn er in drie niveaus: makkelijk, gemiddeld, en moeilijk.

Als je bij de eerste ronde ├ę├ęn van de beste scores (~top 75) van Nederland hebt in jouw categorie, dan zul je uitgenodigd worden bij een heuse universiteit voor de tweede ronde. Supercool! Daar valt, naast de enorme eer, natuurlijk ook een leuke prijs te winnen.

Meedoen via CoderDojo Alphen ad Rijn

Wij organiseren de (eerste ronde van de) beverwedstrijd op zondag 15 november om 15:15-16:30. Dit is direct na onze reguliere dojo (13:00-15:00).

Wij organiseren ook een oefensessie op zondag 1 november om 15:15-16:45; wederom direct na onze reguliere dojo (13:00-15:00). Deze is niet verplicht om mee te kunnen doen met de wedstrijd, maar wel zeer leuk en nuttig! Het advies is dan dus ook om daar ook met mee te doen.

Kun je niet tijdens de oefensessie? Dan kun je ook zelf thuis oefenen.
Kun je niet op onze wedstrijddag of tijd, maar wil je wel graag meedoen? Neem dan contact met ons op. We kunnen vast regelen dat je op een ander moment (fysiek of online) met de wedstrijd meedoet (tussen 04/11 en 18/11)!

Inschrijven

Deelname is gratis.
Inschrijven kan via Zen. Graag een apart ticket kiezen voor (1) de wedstrijddag, en (2) de oefensessie. Als je naar beide komt (awesome!), dan neem je dus twee tickets. Als je ook van een leenlaptop gebruik wilt maken, dan heb je dus vier tickets in totaal. Graag vermelden in welke groep/klas je zit bij “specifieke behoeften / specific needs”.