De beverwedstrijd is een nationale informatica wedstrijd voor iedereen vanaf groep 3 (basisschool) t/m klas 6 (voortgezet onderwijs).

Wat houdt de beverwedstrijd precies in?

Deelnemers krijgen verschillende vragen die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Pittige onderwerpen, maar je hebt geen voorkennis nodig. De opgaven zijn zó gemaakt dat iedereen ze met logisch en goed nadenken kan oplossen – en dat zijn precies de vaardigheden die je ook voor programmeren nodig hebt. De enige vraag is of je dit binnen de gegeven tijd lukt 😉.

Om iedereen een eerlijke kans te geven, is de wedstrijd opgedeeld in de volgende categorieën: groep 3+4, 5+6, 7+8, klas 1+2, 3+4, en 5+6.

Als je bij de eerste ronde één van de beste scores (~top 50) van Nederland hebt in jouw categorie, dan zul je uitgenodigd worden bij een heuse universiteit voor de tweede ronde. Supercool! Daar valt, naast de enorme eer, natuurlijk ook een leuke prijs te winnen.

Voorbeeldvraag van de beverwedstrijd

Dit is een voorbeeld van een gemiddelde vraag voor groep 7+8. Vragen zijn er in drie niveaus: makkelijk, gemiddeld, en moeilijk.

Meedoen via CoderDojo Alphen ad Rijn

Wij organiseren de (eerste ronde van de) beverwedstrijd op zondag 13 november om 13:30-14:45.

Wil je meedoen, maar kun je dan niet? Dan is het ook nog mogelijk om tijdens onze reguliere dojo op 20 november mee te doen. Vraag ons dan tijdens die dojo hiernaar.

Oefenen

Om beter te scoren, is het belangrijk om minstens 1 keer te oefenen, want oefening baart kunst! Er zijn twee oefenwedstrijden: op deze link en op deze link.

Inschrijven

Deelname is gratis. Inschrijven kan via Zen.