Op zondag 11 juni organiseren wij een excursie naar het nationaal videogame museum in Zoetermeer!

Nationaal Videogame Museum Zoetermeer

Wat:
We krijgen eerst een themarondleiding door het museum. Deze gaat over “game design door de jaren heen“. Wie weet bijvoorbeeld waarom Mario altijd een pet draagt? Dat is niet “gewoon mooi”, maar was belangrijk voor de game design van het eerste Super Mario spel!
Na de rondleiding kan iedereen vrij gamen op de arcade kasten, met onder andere: autoracen terwijl je op een motor zit, sla op de drums mee op de beat voor een high score, of speel air hockey.
 
Voor wie:
Wij organiseren dit voor de deelnemers van CoderDojo Alphen aan den Rijn. Er kunnen ongeveer 20-25 kinderen mee, leeftijd 7-16jr.
 
Algemene informatie over deelname aan onze FocusDojo’s, vind je hier.
 
Tijdschema:
– 12:00-12:15 verzamelen op het parkeerterrein van Aster ICT.
– 12:30 vertrektijd auto’s [route, klik hier: we rijden via Hazerswoude-Dorp binnendoor naar Zoetermeer P9]
– 13:30 themarondleiding “game design door de jaren heen”
– 14:00 vrij gamen
– 16:00 vertrekken richting huis
– 16:45-17:00 terugkomst in Alphen
 
Meenemen: Je hebt niets nodig.
 
Kosten:
Kinderen: Deelname is gratis voor ieder kind.
Echter, alle hulp in de vorm van donaties en ouders die andere kinderen met hun auto kunnen laten mee carpoolen waarderen wij heel erg.
Ouders/verzorgers: Onze doelgroep zijn de kinderen – dus het is de bedoeling dat wij met vooral kinderen naar binnen gaan, en niet met veel volwassenen. Indien wij u vragen om ons als chauffeur te helpen, dan mag u ook gratis naar binnen als bedankje van ons aan u. Indien u ervoor kiest om op eigen gelegenheid zelf naar Zoetermeer te gaan, dan geldt dit niet, maar u kunt er uiteraard wel voor kiezen om zelf op eigen kosten het museum in te gaan.
 
Vervoer:
Carpoolen: meerijden met een andere ouder, of met een van onze mentoren. Dit organiseren wij van te voren; zie het inschrijfformulier hieronder.
 
Inschrijving:
Graag uiterlijk zondag 28 mei inschrijven, om ons voldoende tijd te geven om te plannen. Mocht de animo op 29 mei te groot blijken, dan zullen wij de deelnemers die de laatste maanden bij ons actief waren voorrang geven. Op 29 à 30 mei, hoor je of je mee kan. Op 4 juni sluit de inschrijving definitief voor de laatkomers.

 

Update 05/06: het inschrijfformulier is nu gesloten. Er is nog wel 2 plekken vrij. Stuur ons een email om hiervoor nog in aanmerking te komen.

 

Vul dit Google Formulier in om u in te schrijven: https://forms.gle/nWbhAY3QkQJwVpEfA
 
Vragenstuur ons een email, zie onze Contact pagina.
 
Nationaal Videogame Museum Zoetermeer