Gezocht: Cyber Agents (8-12 jaar)

Bescherm jezelf en je omgeving tegen online gevaren

Je kan heel veel doen op internet, zowel goede als slechte dingen. Maar hoe weet je of iets goed of slecht is? Dat is soms best moeilijk. Zo moeilijk dat zelfs volwassenen het niet altijd weten.

Daarom is HackShield op zoek naar Cyber Agents die weten hoe het zit en zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Wat is HackShield?

Cybercriminaliteit. Je hebt er vast wel eens iets over gezien op het nieuws, er over gelezen of er over gesproken met je vrienden. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van online boeven: cybercriminelen. Ze hebben daarom iemand nodig die ze kan beschermen: iemand zoals jij. Want jij weet toch veel meer van internet dan volwassenen?

Heb jij het in je om jezelf en anderen te beschermen en wil je alles leren over hackers en veilig internetten? Dan ben jij de Cyber Agent die we zoeken. In HackShield leer je wat jij als Cyber Agent kan doen om te zorgen dat niet alleen jijzelf, maar ook je vader, moeder, opa en oma online veilig zijn. We rekenen op je!

Word jij ook Cyber Agent?

Jouw HackShield-avontuur begint met de HackShield Levels. Je lost puzzels op, beantwoordt vragen en scoort Shields die je helpen om te klimmen in de Erelijst. Je eerste stappen als Cyber Agent zijn gezet!

Maar dat is nog niet alles… Daarna kan je namelijk zelf aan de slag! In de Level Maker kun je je eigen levels maken en de levels van andere Cyber Agents spelen. Misschien wordt jouw level wel uitgeroepen tot winnaar in de Level Competitie. Hoe gaaf is dat?!

Je kunt hier starten: https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/Alphen%20aan%20den%20Rijn

Competitie! Huldiging! (Alphen aan den Rijn)

Je kunt vanaf 11 september meedoen aan de Cyber Agent competitie in de gemeente Alphen aan den Rijn. Je wint de competitie door zoveel mogelijk HackShield Shields (dat zijn een soort punten) te scoren. Dit doe je door de challenges in HackShield goed te voltooien.

In november worden de drie beste kinderen gehuldigd als Junior Cyber Agent. De competitie blijft doorgaan en de komende drie jaar worden meerdere huldigingen georganiseerd.

HackShield is voor 8 jaar tot en met 12 jaar. Als jij 13 jaar of ouder bent, dan kun je HackShield ook spelen, en je mag ook meedoen met de competitie. Maar mocht je winnen, dan wordt er in plaats van de huldiging een ander prijsje voor je geregeld, om het eerlijk te houden voor de jongere kids.

Flyer: