De beverwedstrijd is een nationale informatica wedstrijd voor iedereen vanaf groep 3 (basisschool) t/m klas 6 (voortgezet onderwijs).

 

Wat houdt de beverwedstrijd precies in?

Deelnemers krijgen verschillende vragen die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Pittige onderwerpen, maar je hebt geen voorkennis nodig. De opgaven zijn zó gemaakt dat iedereen ze met logisch en goed nadenken kan oplossen – en dat zijn precies de vaardigheden die je ook voor programmeren nodig hebt. De enige vraag is of je dit binnen de gegeven tijd lukt 😉.

Om iedereen een eerlijke kans te geven, is de wedstrijd opgedeeld in de volgende categorieën: groep 3+4, 5+6, 7+8, klas 1+2, 3+4, en 5+6.

Als je bij de eerste ronde één van de beste scores (~top 50) van Nederland hebt in jouw categorie, dan zul je uitgenodigd worden bij een heuse universiteit voor de tweede ronde. Supercool! Daar valt, naast de enorme eer, natuurlijk ook een leuke prijs te winnen.

 

Voorbeeldvraag van de beverwedstrijd

Dit is een voorbeeld van een gemiddelde vraag voor groep 7+8. Vragen zijn er in drie niveaus: makkelijk, gemiddeld, en moeilijk.


 

Meedoen via CoderDojo Alphen ad Rijn

Wij organiseren de (eerste ronde van de) beverwedstrijd op zondag 19 november om 13:30 – 14:30.

Let op: leerlingen van het Ashram College met het onderbouw keuzevak Codeerklas of met het bovenbouw vak informatica, en leerlingen van het Groene Hart Lyceum met het bovenbouw vak informatica, zullen al via hun school meedoen. Daarom is het voor jullie niet mogelijk om óók via CoderDojo mee te doen, want je kunt maar één keer meedoen.

Oefenen

Om beter te scoren, is het heel erg belangrijk om minstens 1 keer te oefenen, want oefening baart kunst! Er zijn twee oefenwedstrijden beschikbaar die je thuis kunt doen: op deze link en op deze link.
 

Inschrijven

Deelname is gratis. Inschrijven kan via Zen.