Wie zijn wij?

CoderDojo Alphen aan den Rijn is in februari 2018 opgericht, en wordt georganiseerd door onderstaande mensen. Wij zijn allemaal vrijwilligers, die dat vanuit een passie doen. Al onze vrijwilligers zijn in het bezit van een VOG, en houden zich aan het Protocol Veiligheid van CoderDojo Nederland.

Kevin van As

Champion + Mentor

Kevin (27) is begin 2017 begonnen als mentor bij CoderDojo Zoetermeer. Gegeven dat hij programmeren en les geven de twee leukste dingen om te doen vind, was hij dan ook dusdanig enthousiast over dit concept dat hij begin 2018 CoderDojo Alphen aan den Rijn heeft opgericht.
Hij is begonnen met programmeren toen hij een jaar of 10 was, in een visuele taal wat je kunt zien als een voorloper van Scratch. Toen stelde het nog niet zo heel erg veel voor en was het vooral spelen, maar door op zo’n jonge leeftijd al iets met programmeren te doen, bouw je voor jezelf een zeer goede basis en een logische denkwijze op voor de toekomst. Die logische denkwijze helpt je niet alleen bij programmeren, maar ook op school bij vakken zoals wiskunde en natuurkunde!
Buiten CoderDojo is Kevin aan het promoveren aan de TUDelft in de natuurkunde, waarvoor hij simuleert hoe licht weerkaatst op rode bloedcellen (toepassing: ontwikkeling nieuwe medische meettechnieken). Hij is daarmee vooral ervaren in wetenschappelijk programmeren, met programmeertalen zoals C++, Fortran, Bash, Python en Java.
Het grootste gedeelte van zijn vrije tijd besteed hij graag aan CoderDojo: organiseren, adverteren, nieuwe opdrachten maken (momenteel: Arduino en Blender), en het organiseren van de speciale Focus Dojo’s.

Hugo Groeneveld

Mentor

Hugo (16) is begonnen bij CoderDojo Alphen aan den Rijn in maart 2018. Hij is begonnen met programmeren toen hij 12 jaar oud was met Python op de RaspberryPi. Daarmee heeft hij robotjes gebouwt die verschillende dingen deden, maar het was vooral voor de lol.
Hij doet nu het gymnasium op het Scala College in Alphen aan den Rijn, en in zijn vrije tijd is hij erg bezig met technologie waaronder 3D modelleren en 3D-Printen.
Hugo maakt zichzelf zeer nuttig door geld in het laadje te brengen door crowdfunding campagnes op te zetten, en donaties bij bedrijven te scoren. Daarnaast maakt hij opdrachten voor 3D modelleren in Fusion360 voor de 3D printer.

Suzanne Blom

Mentor

Suzanne (24) is in augustus 2018 begonnen als mentor bij CoderDojo Alphen aan den Rijn. In september 2016 is zij begonnen aan de opleiding informatica aan de Hogeschool Leiden. Tijdens de opleiding is ze zo enthousiast geworden dat ze graag anderen ook enhousiast wil maken om te leren programmeren.

Jessica Vuijk

Mentor

Jessica is in augustus 2018 bij ons als mentor begonnen. Ze studeert momenteel Psychology & Technology aan de TU Eindhoven, waar ze programmeerkennis over Python en Java heeft opgedaan.

Patrick de Vries

Mentor

Patrick (28) heeft in november 2018 ons team komen versterken. Hij werkt als software-developer in de detachering.

Fleur de Regt

Mentor

Fleur (47) helpt ons sinds januari 2019 als mentor. Ze is werkzaam in het bedrijfsleven als Python/Django developer.

Kom jij ons team versterken?

CoderDojo Alphen aan den Rijn is pas relatief recent opgericht. Daarom kunnen wij nog zeer goed meer vrijwilligers gebruiken! Wij streven naar minstens één mentor per vier/vijf deelnemers om alle deelnemers genoeg individuele aandacht te kunnen geven.

Kun je iets van 4 uurtjes per maand missen om jonge mensen te helpen leren programmeren? Kom dan ons team versterken!

meer informatie