Wie zijn wij?

CoderDojo Alphen aan den Rijn is in februari 2018 opgericht, en wordt georganiseerd door onderstaande mensen. Wij zijn allemaal vrijwilligers, die dat vanuit een passie doen. Al onze vrijwilligers zijn in het bezit van een VOG, en houden zich aan het Protocol Veiligheid van CoderDojo Nederland.

Kevin van As

Champion + Mentor

Kevin (31) is begin 2017 begonnen als mentor bij CoderDojo Zoetermeer, en heeft begin 2018 CoderDojo Alphen opgericht.
Het beginHij is begonnen met programmeren toen hij een jaar of 10 was, in een visuele taal wat je kunt zien als een voorloper van Scratch. Had CoderDojo toen maar bestaan!! Kevin: “Door op zo’n jonge leeftijd al iets met programmeren te doen, bouw je voor jezelf een zeer goede basis en een logische denkwijze op voor de toekomst. Die logische denkwijze helpt je niet alleen bij programmeren, maar ook op school bij vakken zoals wiskunde en natuurkunde! Dat effect proberen wij ook op al onze ninja’s (=deelnemers) te hebben!
StudieHij heeft Applied Physics aan de TUDelft gestudeerd (2010-2015), gevolgd door een promotietraject (PhD) (2015-2024) en de eerstegraads lerarenopleiding (2019-2021).
NuKevin werkt bij het Ashram College als parttime docent informatica in de havo/vwo bovenbouw, natuurkunde vwo onderbouw, en codeerklas in de onderbouw. Daarnaast ook parttime bij uitgeverij Instruct als ontwikkelaar van de lesmethode ‘Fundament Informatica’.
Blank Person

Jan-Paul Fillié

Mentor + Bestuurder

Jan-Paul heeft december 2019 besloten om ons als mentor te komen helpen. Zijn zoon deed inmiddels al twee jaar mee met onze dojo, dus het is duidelijk waar Jan-Paul’s enthousiasme vandaan is gekomen! In het dagelijks leven is hij werkzaam bij IBM als Senior Managing Consultant CIO Advisory.

Blank Person

Sander Fickweiler

Mentor

Sander is in december 2019 ons als mentor komen helpen. Zijn zoon deed inmiddels al vier jaar met veel plezier mee met CoderDojo. Er is hier duidelijk een patroon! Doordeweeks werkt Sander als Afdelingshoofd Ontwikkeling bij IDB GROEP.

Blank Person

Richard Vermeer

Bestuurder

Richard heeft ons sinds 2019 geholpen om onze dojo te formaliseren: we zijn nu een stichting én een ANBI door zijn inspanningen. Verder zet hij zich o.a. in om financiering/donaties in te winnen, zodat wij zorgeloos onze dojo’s kunnen organiseren!

In het dagelijks leven is Richard de algemeen directeur van Aster ICT.

CoderDojo Ninja (male)

Joris Droogh

Junior Mentor

Joris (15) neemt al sinds zijn 8e deel aan CoderDojo als ninja. Hij was erbij bij de eerste CoderDojo in voorjaar 2018 en is niet meer gestopt! Nu helpt hij ons met het begeleiden van jongere ninja’s, met het organiseren van FocusDojo’s, en met het maken van nieuwe opdrachten.

Thijmen Fickweiler

Junior Mentor

Thijmen (15) neemt al sinds zijn 7e deel aan CoderDojo als ninja, en is sindsdien heel ver gekomen! Naast zelf veel met robotica bezig zijn, helpt hij ons nu ook met het begeleiden van jongere ninja’s.

CoderDojo Ninja (male)

Dani Arkesteijn

Junior Mentor

Dani (14) neemt al sinds zijn 8e deel aan CoderDojo als ninja. Nu helpt hij ons met het begeleiden van jongere ninja’s, met het organiseren van FocusDojo’s, en met het maken van nieuwe opdrachten.

CoderDojo Ninja (male)

Yanick Rietveld

Junior Mentor

Yanick (16) heeft vroeger deelgenomen aan onze dojo als ninja, en helpt ons nu als junior mentor tijdens zijn maatschappelijke stage.

Kom jij ons team versterken?

CoderDojo Alphen aan den Rijn is pas relatief recent opgericht. Daarom kunnen wij nog zeer goed meer vrijwilligers gebruiken! Wij streven naar minstens één mentor per vier/vijf deelnemers om alle deelnemers genoeg individuele aandacht te kunnen geven.

Kun je iets van 4 uurtjes per maand missen om jonge mensen te helpen leren programmeren? Kom dan ons team versterken!