Wie zijn wij?

CoderDojo Alphen aan den Rijn is in februari 2018 opgericht, en wordt georganiseerd door onderstaande mensen. Wij zijn allemaal vrijwilligers, die dat vanuit een passie doen. Al onze vrijwilligers zijn in het bezit van een VOG, en houden zich aan het Protocol Veiligheid van CoderDojo Nederland.

Kevin van As

Champion + Mentor

Kevin (28) is begin 2017 begonnen als mentor bij CoderDojo Zoetermeer, en heeft begin 2018 CoderDojo Alphen opgericht.
VerledenHij is begonnen met programmeren toen hij een jaar of 10 was, in een visuele taal wat je kunt zien als een voorloper van Scratch. Had CoderDojo toen maar bestaan!! Kevin: “Door op zo’n jonge leeftijd al iets met programmeren te doen, bouw je voor jezelf een zeer goede basis en een logische denkwijze op voor de toekomst. Die logische denkwijze helpt je niet alleen bij programmeren, maar ook op school bij vakken zoals wiskunde en natuurkunde! Dat effect proberen wij ook op al onze ninja’s (=deelnemers) te hebben!
StudieHij heeft Applied Physics aan de TUDelft gestudeerd (2010-2015), gevolgd door een promotietraject (PhD) (2015-2020).
NuKevin is nu werkzaam bij het Ashram College als parttime docent informatica en natuurkunde in de bovenbouw (4,5,6 vwo; 4,5 havo) en docent coderen in leerjaar 1. Daarnaast is hij parttime bezig met de lerarenopleiding aan de Universiteit Leiden.
Een groot gedeelte van zijn vrije tijd besteed hij graag aan CoderDojo: organiseren, adverteren, nieuwe opdrachten maken (momenteel: Arduino en Blender), en het organiseren van de speciale FocusDojo’s.

Jessica Vuijk

Mentor

Jessica (22) is in augustus 2018 bij ons als mentor begonnen. Ze studeert momenteel Interaction Technology aan Universiteit Twente. Ze is o.a. bekwaam in de programmeertalen Python en Java.

Jan-Paul Fillié

Mentor

Jan-Paul heeft december 2019 besloten om ons als mentor te komen helpen. Zijn zoon deed inmiddels al twee jaar mee met onze dojo, dus het is duidelijk waar Jan-Paul’s enthousiasme vandaan is gekomen! In het dagelijks leven is hij werkzaam bij IBM als Senior Managing Consultant CIO Advisory.

Suzanne Blom

Mentor

Suzanne (25) is in augustus 2018 begonnen als mentor bij CoderDojo Alphen aan den Rijn. In september 2016 is zij begonnen aan de opleiding informatica aan de Hogeschool Leiden. Tijdens de opleiding is ze zo enthousiast geworden dat ze graag anderen ook enhousiast wil maken om te leren programmeren.

Sander Fickweiler

Mentor

Sander is in december 2019 ons als mentor komen helpen. Zijn zoon deed inmiddels al vier jaar met veel plezier mee met CoderDojo. Sander is ook actief bij CoderDojo Waddinxveen. Er is hier duidelijk een patroon! Doordeweeks werkt Sander als Afdelingshoofd Ontwikkeling bij IDB GROEP.

Richard Vermeer

Bestuurder

Richard heeft ons sinds 2019 geholpen om onze dojo te formaliseren: we zijn nu een stichting én een ANBI door zijn inspanningen. Verder zet hij zich o.a. in om financiering/donaties in te winnen, zodat wij zorgeloos onze dojo’s kunnen organiseren!

In het dagelijks leven is Richard de algemeen directeur van Aster ICT.

Patrick de Vries

Bestuurder

Patrick (29) heeft in november 2018 ons team komen versterken. Hij werkt als software-developer in de detachering.

Sam van Osnabrugge

Mentor

Sam (23) helpt ons sinds juni 2019 als mentor. Vers uit de studie, werkt hij bij Aster ICT als support medewerker.

Kom jij ons team versterken?

CoderDojo Alphen aan den Rijn is pas relatief recent opgericht. Daarom kunnen wij nog zeer goed meer vrijwilligers gebruiken! Wij streven naar minstens één mentor per vier/vijf deelnemers om alle deelnemers genoeg individuele aandacht te kunnen geven.

Kun je iets van 4 uurtjes per maand missen om jonge mensen te helpen leren programmeren? Kom dan ons team versterken!

meer informatie