Wat is een reguliere dojo?

Bij een reguliere dojo zul je individueel project-based leren programmeren in korte sessies onder begeleiding van onze enthousiaste mentoren. Wat je per keer wilt doen is aan jou – we volgen jouw nieuwsgierigheid en fantasie!

Project-based betekent dat je aan een concreet project werkt: je kan bijvoorbeeld vanaf dag één al aan een eigen computerspel werken. Je leert dus geen saaie stof waarvan je het nut nog niet in ziet. Je maakt iets waarvan je gelijk het resultaat ziet, en zonder dat je het door hebt, ben je spelenderwijs aan het leren programmeren.

Individueel betekent dat je iets alleen kan leren door het zelf te doen, en iedereen leert op een andere manier en op een ander tempo. Zo kan iedereen ook instappen wanneer hij/zij maar wilt! Individueel betekent overigens niet alleen: Het wordt sterk aangemoedigd dat de meer-ervaren deelnemers de minder-ervaren deelnemers helpen.

Alle coole dingen die je bij ons zoal kunt leren, kun je hier vinden.

Wanneer zijn de dojo’s?

De reguliere dojo’s zijn zoveel mogelijk iedere week, maar in ieder geval tweewekelijks. De tijden zijn soms 10:00-12:45 en soms 13:30-16:15: dit ziet u per datum bij de inschrijving staan. Dit is allemaal afhankelijk van de beschikbaarheid van onze vrijwillige mentoren.

Voor de eerstvolgende datum, zie het inschrijfplatform Zen of kijk op onze homepage.

 

Impressie van een dojo (25 feb 2018)
Deelnemer leert Scratch (25 feb 2018)
Deelnemer, ouders en een mentor (25 feb 2018)
Deelnemer, ouders en een mentor (25 feb 2018)

Informatie over deelname aan de reguliere dojo’s

Wat verwachten we van jou:

 • Je bent tussen de 7 en 17 jaar oud.
 • Ben je onder de 12 jaar? Dan blijven veel ouders aanwezig, maar dit is niet verplicht.
 • Ben je 8 jaar of jonger? Dan zien we graag dat jouw ouder/voogd jou helpt met begrijpend lezen voor zover dat nodig is. Zo kunnen onze mentoren zo veel mogelijk kinderen helpen.
 • Als je je hebt aangemeld, dan kom je ook daadwerkelijk langs.
  • Kun je toch niet? Geen probleem, maar meld je dan wel zo spoedig mogelijk af zodat iemand anders jouw plaats kan innemen, en zodat wij weten hoeveel deelnemers we mogen verwachten.
  • Er staat een link om jezelf af te melden in de inschrijfbevestiging die je bij je inschrijving per email hebt ontvangen.
 • Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met programmeren, maar je moet wel echt zelf de interesse hebben om er mee aan de slag te gaan. Dus niet omdat je ouders het leuk vinden.

Wat moet je meenemen?

 • Een laptop als je die hebt. Anders hebben wij ook genoeg leenlaptops voor je klaar staan.
 • Neem een USB stick mee om je werk op te slaan indien je een computer van ons leent.

Wat kan je van ons verwachten:

 • Wij hebben cool lesmateriaal voor je.
 • Een leuke gezellige omgeving met enthousiaste mentoren en leeftijdsgenootjes om te leren programmeren.
 • Een versnapering 🍪 en limonade 🍋🥤.
 • Deelname is en blijft gratis.

Kunt u een kleinigheid missen?

CoderDojo wordt geheel door vrijwilligers georganiseert. Zo houden we de kosten laag, maar deze zijn niet nul! Ook is deelname geheel gratis, om het zo voor iedereen toegankelijk te houden. Kunt u een kleinigheid missen? Uw donatie helpt ons om kinderen te enthousiasmeren voor programmeren & techniek!