Let op: Corona maatregelen

Iedereen die aan onze activiteiten meedoet wordt geacht hier kennis van te nemen, hiermee akkoord te gaan, en zich hieraan te houden.

Lees de maatregelen

Wat is een reguliere dojo?

Bij een reguliere dojo zul je individueel project-based leren programmeren in korte sessies onder begeleiding van onze enthousiaste mentoren. Wat je per keer wilt doen is aan jou – we volgen jouw nieuwsgierigheid en fantasie!

Project-based betekent dat je aan een concreet project werkt: je kan bijvoorbeeld vanaf dag één al aan een eigen computerspel werken. Je leert dus geen saaie stof waarvan je het nut nog niet in ziet. Je maakt iets waarvan je gelijk het resultaat ziet, en zonder dat je het door hebt, ben je spelenderwijs aan het leren programmeren.

Individueel betekent dat je iets alleen kan leren door het zelf te doen, en iedereen leert op een andere manier en op een ander tempo. Zo kan iedereen ook instappen wanneer hij/zij maar wilt! Individueel betekent overigens niet alleen: Het wordt sterk aangemoedigd dat de meer-ervaren deelnemers de minder-ervaren deelnemers helpen.

Alle coole dingen die je bij ons zoal kunt leren, kun je hier vinden.

Wanneer zijn de dojo’s?

De reguliere dojo’s zijn iedere twee weken op zondagmiddag, verspreid over twee aparte blokken: 13.00u-14.30u en 14.45u-16.15u. Zodra wij meer vrijwilligers hebben, kunnen we dit uitbreiden naar wekelijks, en ook eventueel naar andere dagen van de week (bijv. zaterdag/zondag afwisselen). Voor de eerstvolgende datum, zie het inschrijfplatform Zen.

Informatie over deelname aan de reguliere dojo’s

Wat verwachten we van jou:

 • Je bent tussen de 7 en 17 jaar oud.
 • Ben je onder de 12 jaar? Dan blijven veel ouders aanwezig, maar dit is niet verplicht.
 • Ben je 8 jaar of jonger? Dan zien we graag dat jouw ouder/voogd jou helpt met begrijpend lezen voor zover dat nodig is. Zo kunnen onze mentoren zo veel mogelijk kinderen helpen.
 • Als je je hebt aangemeld, dan kom je ook daadwerkelijk langs.
  • Kun je toch niet? Geen probleem, maar meld je dan wel zo spoedig mogelijk af zodat iemand anders jouw plaats kan innemen, en zodat wij weten hoeveel deelnemers we mogen verwachten.
  • Er staat een link om jezelf af te melden in de inschrijfbevestiging die je bij je inschrijving per email hebt ontvangen.
 • Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met programmeren, maar je moet wel echt zelf de interesse hebben om er mee aan de slag te gaan. Dus niet omdat je ouders het leuk vinden.

Wat moet je meenemen?

 • Een laptop. Wij hebben ook een beperkt aantal leenlaptops. Hier zijn per blok aparte tickets voor beschikbaar.
 • Neem een USB stick mee om je werk op te slaan indien je een computer leent.
 • Neem eventueel wat te drinken voor jezelf mee.

Wat kan je van ons verwachten:

 • Wij hebben cool lesmateriaal voor je.
 • Een leuke gezellige omgeving met enthousiaste mentoren en leeftijdsgenootjes om te leren programmeren.
 • Een versnapering (maar geen drinken).

Blokken systeem:

Voor de CoderDojo zijn per keer 2 blokken. Je mag je voor één of twee blokken inschrijven. In onze ervaring is anderhalf uur lang zat voor de leeftijd 9-, terwijl voor de leeftijd 12+ dat juist weer erg kort is. Maar iedereen is uniek, dus kies wat voor jou het beste is!

 • Blok #1: van 13.00 tot 14.30 (ontvangst vanaf 12.40).
 • Blok #2: van 14.45 tot 16.15 (deur is al open voor blok #1, dus kom gerust binnen).

Ticket systeem:

Er zijn twee soorten tickets: een voor “deelname” en een voor “leenlaptop”. Iedere deelnemer(=kind/jongere) moet een “deelname” ticket reserveren om mee te doen. Als je geen eigen laptop mee kan nemen, reserveer dan daarnaast óók een “leenlaptop” ticket om van ons een laptop te lenen.

Kunt u een kleinigheid missen?

CoderDojo wordt geheel door vrijwilligers georganiseert. Zo houden we de kosten laag, maar deze zijn niet nul! Ook is deelname geheel gratis, om het zo voor iedereen toegankelijk te houden. Kunt u een kleinigheid missen? Uw donatie helpt ons om kinderen te enthousiasmeren voor programmeren & techniek!

ik wil helpen