Thuis verder

Ben je enthousiast geworden, en wil je graag thuis verder met onze opdrachten? Awesome! Dat kan zeker! Vrijwel iedere opdracht staat online.

Wij werken samen met CoderDojo Zoetermeer en gebruiken dus dezelfde opdrachten. Deze opdrachten kun je vinden op hun Google Drive.

Suggesties in tijden van Corona:

Er zijn tijdelijk geen fysieke CoderDojo sessies meer om de verspreiding van het Coronavirus af te remmen… Binnenkort worden er ook virtuele dojo’s georganiseerd. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf thuis al aan de slag gaan!

Als je een vraag hebt, mail ons dan gerust:

Ik heb een vraag.

 

Maak je eigen spel in Scratch

Met Scratch programmeer je je eigen computerspel! Met de opdrachten uit onze stickerlijst wordt je daar al snel een expert in!

De opdrachten vind je hier op Level gesorteerd. Dit level nummer zie je ook in de stickerlijst: “L1” is bijvoorbeeld “Level 1”.

Je maakt de opdracht op https://scratch.mit.edu/. Ga linksbovenin naar “Maak”, en je kunt direct aan de slag! Rechts bovenin kun je ook inloggen en/of een gratis account aanmaken. Dat is echt mega handig, want dan wordt alles wat je maakt automatisch opgeslagen!

Op de website van de Raspberry Pi Foundation vind je nog veel meer Scratch projecten.

 

Machine Learning: de computer wordt slim!

Het nieuwste van het nieuwste op heel de Aarde: maak de computer intelligent met Machine Learning. Ook jij kan dat doen op https://machinelearningforkids.co.uk/?lang=nl-be!

  1. Slimme Klassenassistent
  2. Vond je het leuk?
  3. Reis naar school
  4. Buitenaardse taal

 

Python: een supergave programmeertaal

Ben je klaar voor het echte werk? Met Python voel je jezelf pas echt een code ninja!

Hier staat een serie van 6 coole opdrachten: module 1, waarin je o.a. het spel steen, papier, schaar programmeert, en geheime berichten leert sturen.

Om Python te programmeren kun je de website https://trinket.io/ gebruiken. Maak een gratis account aan, zodat je werk automatisch wordt opgeslagen… en je kunt aan de slag!

Heb je de eerste 6 opdrachten af, en wil je meer? In module 2 maak je je eigen grote spel… en programmeer je een code om te zien waar het ISS (Internationaal Ruimtestation) zich boven de Aarde bevind!

 

Een eigen website maken

Even zin in iets anders? Dan kun je met deze drie opdrachten leren om je eigen website te maken.

En, wat zet jij op jouw website? Alles wat je weet over bevers? De coolste Fortnite plays van de dag? Allemaal geheimtaal?

Als je die drie opdrachten af hebt, en je wilt nog meer, dan vind je hier nog een hele reeks aan vet coole projecten!

 

Maak je eigen Virtual Reality werelden/spellen

Virtual Reality (VR) is in opkomst. Het duurt niet lang meer voordat VR echt overal te vinden zal zijn. Ook jij kan al je eigen VR werelden en spellen bouwen en programmeren! Dit doe je met CoSpaces Edu.

Via de gratis CoSpaces Community krijg je Nederlandstalige uitlegvideo’s en toegang tot CoSpaces Edu. Go check it out!

 

Speel educatieve games

Even geen zin om zelf iets te maken? En wil je gewoon even relaxen met een spelletje? Probeer dan eens één van deze coole spellen:

Ingenieur spel: Poly Bridge (€8,20)
Ontwerp je eigen bruggen… die sterk genoeg zijn om auto’s overheen te laten rijden!

Coder spel: 7 Billion Humans (€12,49) en Human Resource Machine (€12,49)
Help het bedrijf soepel te verlopen door alle werknemers te programmeren! Een heel grote aanrader om spelenderwijs te leren programmeren, en om te leren om eigen algoritmes te bedenken!

Coder spel: CodeCombat
Help jouw held sterker worden, en vijanden te verslaan, door hem te programmeren met Python of Javascript.
(Let op: je kunt een heel eind gratis spelen. Daarna gaat het geld kosten. Denk dus na voordat je hier aan begint!)

 

Andere dingen ontdekken

Op de website van de Raspberry Pi Foundation vind je nog veel meer projecten die je kunt doen! Kies bovenin wat je wilt doen onder het menuutje “Iedere software”, en op welk niveau je dit wilt doen onder “Elk niveau”.

Tip: als Engelstalig voor jou ook geen probleem is, dan vind je op de Engelstalige website nog véél meer vet coole projecten!